DC3

 

Galleri

Onsdag d. 13.05.09 var denne dejlige dame på besøg - det var hvad vi kalder en: OPMAS flyvning - flyet kom fra england og ville - selvom de var blevet advaret om ikke at kunne - tanke. Men en erfaren  Ramp Supervisor med mustage og 4x4 fik gelejdet flyet ned til pumpen med 100-LL og venlig selvbetjening - SHELL tankvognene på pladsen bringer kun JET-A - år tilbage havde man en forlængerslange man ku' montere, men det må man ikke længere pga. miljø og sikkerhedsmæsige krav.
Flyet har for stor vingefang til selv at kunne køre omkring pumpen så det skal nærmest kantes ned. - Lufthavnen havde før operationen skriftligt fralagt sig alt ansvar. Men alt gik godt - andet ville også ha' været synd for det flotte fly. Så da solen stod lavt hen over GA-pakering fik jeg i en pause i trafikken taget disse billeder af hende.
Data for HB-IRJ :

Fremstillet af : DOUGLAS AIRCRAFT COMPANY, INC.

Model : DC-3A-S4C4G

Årgang : 1940

Fremstillings nr. : 2204

MTOW / Sæder : 11882 / 30

Ejer : Agullo, Francisco
CH-1207 Genève, Montchoisy 15

Operatør / Bruger : Super Constellation Flyers Association
CH-4009 Basel, Postfach


Min første flyvetur var i en maskine som denne - tilbage i 1974 - i den militære udgave - C-47 Dakota - fra FSN KAR til FSN VÆR - Jeg var inviteret hjem på besøg hos min bedste ven - Steffen - turen var gratis, man sku' bare melde sig til og så håbe på plads - jeg kom med - Allerede under TAXI fik jeg nogle betænkeligheder - opstart var et orgie' i motorlarm - og affjerdring var en by i Rusland - klar til star med 90% trust føltes det som mine trommehinder mødtes inde i hovedet og da maskinen begyndte at rulle, med noget som mindede om blafrende vinger - de gir' sig faktisk en del - alt rystede og gav sig - og jeg sad i nettet med hvide knoer - men oppe i luften faldt alt til ro - sådan da - men her var hun hjemme - No doubt' - Landingen forløb glat som fløjl og jeg fik ikke brug for de extra '' yndebaus '' - har man først fløjet DC3 og syns' om det - er alt andet som at køre i bus - no sweat' - min indstilling til flyvning som passager: - ham' der styrer er nok lige så intereseret i at komme hel ned som jeg er, så mon ikke det går. - '' De øver sig faktisk en del . . . . . .