Camping 2007

 

 

1. Dag Torsdag d. 16.

Så lykkedes det endelig at komme af sted – jeg var ikke vild med vejret – blæst og regnbyger endda med torden – planen var først at ta’ til Samsø og bagefter en tur til Fanø – vi’ vil ø her til lands – gik og tænkte på om man måske sku’ ta’ til Mariager for at ligge lidt i læ – men efter at ha’ checket på nettet besluttede jeg mig for at fastholde den oprindelige plan og køre til Samsø – så af sted til Hou uden pladsreservation af nogen art til afgangen kl. 1505 – hvis der ikke var plads gik der en' igen 1625 – så man har vel hår på brystet – Hou burde være let at finde så af sted,  ville ikke bruge GPS før exit 51 så burde alt forløbe uden problemer – men ak – missede en frakørsel i Skanderborg og måtte vende og returnere hvilket ikke var uden problemer – men fik vendt på en tankstation og fik ved samme lejlighed bilen dunket op – så burde de næste 650-700 km være hjemme – heldigt at jeg var kørt så betids som jeg var – nåede frem til færgen lige som den anløb og fik uden problemer plads – 738 kr retur – efter at ha’ lumret indenfor i 10 min fandt jeg ud på dækket – det var i mellemtiden klaret op med lidt bygeskyer i horisonten – vejret holdt, så det blev en dejlig overfart i læ af styrehuset og på ca. 75 min. Velankommet til Strandskovens Camping og forespørgsel om plads ? – frit slav uden nummerering – fandt jeg en plads helt ned til vandet og lidt i læ og skygge – lige mig – teltrejsning tar’ den tid det tar’, man er ude af træning – hvordan var det nu lige . . . . – op kom det, imens der faldt en lille byge men ellers næsten problemfrit – der kom flere og kraftigere byger men ellers alt vel – undtagen min forglemmelse af indkøb af noget kød af en slags til aftensmaden – så det blev til ben indkøbt i plads butikken – ikke noget at skrive om, men jeg blev da mæt – aftenen forløb stille og roligt mens jeg fik stillet forskellige ting på plads – min nyindkøbte kompressor køle taske – en ’’ Little Engel ’’ fungerer som en drøm – og så til køjs.

 

Færgen Vesborg Soldækket på Vesborg
2. Dag Fredag d. 17.09

Vågnede tidligt efter en lidt urolig nat – ganske som vi plejer, men til dejligt vejr – så efter morgenmaden for’ jeg i verden ud for at udforske Samsø – og for at klare lidt forskellige indkøb – den står på oksebøffer, ikke flere ben – første by blev’ Ballen, lige for at undersøge indkøbsmuligheder, men det bliver’ nu nok nabobyen – Tranebjerg – som løber af med sejren. Efter Ballen et skilt – Vesborg Fyr – det burde være et oplagt mål – jeg har i min tid i vejrtjenesten på FSN Tirstrup modtaget mangt’ en TimeSynop herfra – så vidt jeg husker: stationsnr. 06131- men ak’ der var ikke åbent for puplikum før kl 1100 og bornholmeren stod på 0815 – så omkring og videre ud i verden – kørte rundt på må og få uden nogen fast plan – endte oppe på Samsøs top på Issehoved efter en noget bumlet køretur – jeg har været her før sammen med mine børn, vi var på cykelferie – og jeg ka’ godt huske cykelturen fra Sælvig Camping hertil – det var lidt af en tur vi tog den dag – de må ha’ være omkring 7 og 11 år – så det var faktisk noget af en bedrift af de små poder – suk . . – tog nogle billeder af sceneriet – og fik så i det fjerne øje på en CB-Armbolt så jeg søgte skyndsomt tilbage til bilen – det blev faktisk lidt af en skylle. Efter et besøg på Langør Havn – og efter en ristet hotter med brutale løg – tilbage til Campen, kun for at konstatere at de store træer som er mine naboer og som skaffer mig læ og skygge også er et yndet opholdsted for en flok Skovduer og disse taber jo noget ! – så frem med vaskebørsten – den til bilen med vandbassin i hovedet - og i gang, jeg er bange for at det bliver en daglig opgave – Audi’en trænger også kraftig, så i stedet for at bide negle var det måske en ide.

 

Ballen havn Ballen havn
3. Dag Lørdag d. 18.09

Jeg havde bestilt rundstykker og en JyllandsPost for sådan rigtig at hygge mig gennem formiddagen – jeg ska’ ikke ha’ rundstykker igen – men posten levede som sædvanlig op til sin høje standard – efter endt læsning kørte jeg først til Tranebjerg for at handle og bagefter til Besser og længere ud til Besser Rev – tog turen ud, men måtte halvvejs ude opgi’ på grund af oversvømmelse – men en go’ oplevelse og rigtig pæn natur – på vej tilbage fra revet kom jeg forbi et økologis landbrug hvor man solgte frugt og grønsager – købte brombær og majskolber – jeg spiser rigtig mange majs – fortsatte op til Nordby hvor jeg sidste gang ikke så noget til gadekæret – det burde være der ! – og det var det selvfølgelig også – fik taget nogle billeder, sammen med en hel busfuld danske pensionister på tur – vi blev under megen morskab enige om at gå samme vej rundt for ikke at stå i vejen for hinandens kameravinkler. Det var igen begyndt at regne så jeg returnerede til CombiCampen og dens ly – havde en go’ aften med grydestegt kylling og majs i – Arla’s bechamel sauce – med et skud friskhakket persille

 

Vesborg Fyr Issehoved
4. Dag Søndag d. 19.09

Det blev’ en lidt stille dag – læste en bog: Jeanette Winterson’s Fyrpasseren – en lille koloni af cykel campister som havde ligget lidt skævt foran mig hel ned til stranden pakkede sammen – det samme gjorde et ungt par til den anden side – også cykel folk – så nu har jeg det helt for mig selv med uforstyrret udsigt over Kattegat og dens trafik – vejret vil ikke arte sig, det blæser og der kommer byger – har checket vejret på tekst-tv – der kommer flere.

 

5. Dag Mandag d. 20.09

Der kom flere byger og blæst – det lyder som om der blæser en halv pelikan – men det meste af larmen skyldes Kattegats brænding og ikke ’’ orkan ’’. Efter at ha’ checket vejrudsigten på tekst-tv gik jeg mine pløkker igennem og fik de sidste sat i så ikke hele baduljen rejser af i det lovede tordenvejr - en gåtur langs vandet ned til Ballen og tilbage igen – her ligger der mange dejlige sommerhuse lige ned til vandet – lige som et sommerhus ska’ – fik tømt min snavsede og påfyldt min rentvandstank – det ka’ synes lidt i overkanten at ha’ disse, men det er nu dejligt bare det at kunne vaske fingre og lige lave sig en kande kaffe – mangel på grønsager tvang mig ud på indkøb – fandt et godt sted lidt vest for Besser hvor de solgte lidt af hvert, bliver’ nok mit faste sted. Foran teltet har der bosat sig en mindre koloni unge hvalpe med tilhørende pædagoger i alt 5 telte – de larmer, det gør de jo.

 

ved kæret i Nordby Udsigtspunkt ved Besser
6. Dag Tirsdag d. 21.09

Thja – med fare for at genta’ mig selv – blæst og larm – men har nu fundet en lille dims som slog på siden af min teltkasse og som larmede gruefuldt – problemet løst, jeg klippede den af - læste det meste af formiddagen og kørte så en tur – Besser sku’ ha’ et meget smukt udsigtspunkt, bygget på fundamentet af en gammel mølle – selve bygningen var såmænd pæn nok men selve udsigten syns’ jeg nok var lettere overvurderet – fortsatte op til Mårup havn, jeg har været der før men den var overrendt af ’’ turister ’’ – i dag var der ikke en sjæl – var på udkig efter en friskfanget fisk men ak – men jeg var nu opsat på fisk så jeg fortsatte til Ballen og – hurra – fik mig et par Spætter – det bliver’ guf sammen med frisk persille og ditto kartofler.

 

7. Dag Onsdag d. 22.09

Blæst og byer – Du danske sommer vi’ er træt af dig – jeg har planer om at returnere til ’’ Bûrg Wagner ’’ i morgen – hvis jeg i dag var kommet lidt tidligere op var jeg nok stukket af – der er efterhånden ikke det vilde tilbage på Samsø som jeg ikke har set – så vejret begynder at kede mig – brugte dagen på at læse samt gik en lille tur ind mellem bygerne samt købe en ny opvaskebørste, jeg glemte den gamle og den var væk da jeg opdagede det - man ka’ ikke leve uden. Pladsens faciliteter er ok – de er ikke de nyeste men der er hvad der ska’ være – hvorfor de forskellige kabiner ska’ være så små forstår jeg ikke – det er ikke noget mere irriterende end når man sitter sig og bagefter rejser sig efter toiletbesøg – at næsen kører op af’ døren – brusekabiner er også ofte for små alt bliver vådt – det er lidt af en kunstart at klæde sig på bagefter uden at alt ens skiftetøj bliver’ vådt – jeg ku’ godt forestille mig at man skar’ antallet af kabiner ned med 25% og til gengæld lavede dem lidt større – nå pyt, jeg campere jo ikke hele året – men megen ros ska’ pladsen ha for varmt vand i hanerne overalt i service bygninger og for sæbe og servietter på toiletterne – det er ikke noget mere irriterende end ved hvert toiletbesøg selv at medbringe det fornødne – så stjerne for det.

Mårup Havn Udlejnings cykler
8. Dag Torsdag d. 23.09

Det blev’ en nat med byger – har fortrudt at jeg ikke pakkede sammen i går da teltet var tørt – i dag venter jeg bare på at det bliver’ tørt og takker så af fra Samsø – det kommer nok til at koste mig en dag ekstra, jeg ska’ være ude før kl. 12, det når jeg ikke – og jeg vil ikke pakke teltvognen gennemblødt sammen – i skrivende stund skinner solen men ikke fra en skyfri himmel – der ka’ sagtens komme byger – så jeg håber på det bedste – solen vandt over det våde telt – næsten – jeg pakkede sammen og nåede at være færdig før 12 – så efter et hurtigt bad kørte jeg mod mod Sælvig for at få en plads på færgen til Hou – der sku’ mange med, men damen i billetlugen fortalte at de var søde til at få folk uden reservation med – og jeg holdt om ikke andet først i køen. Turen til fastlandet var lige som udturen en fornøjelse – sad igen ude på dækket – velankommet til Hou satte jeg GPS’en til '' home''  den kørte ikke via motorvejen men af den gamle hovedvej mellem Odder og Århus – alt forløb problemfrit til Århus,  ind i byen og ned omkring havnen og politistationen – men jeg er ikke så kendt i Århus så den bad om at holde til venstre i næste kryds og svinge til venstre – og så ska’ jeg hilse og sige at mit lille optog kom i myldretids trafik – hvis jeg bare var fortsat lige ud havde det nok ikke taget 30 min at komme frem til Grenåvej, men jeg ved ikke om den anden er ensrettet – jeg må ha’ spurt svigersønnen.

Jeg vasker tøj og rengør CombiCampen – holder skarpt øje med vejrudsigten som ikke lover for godt – jeg gider ikke til Fanø hvis der blæser og regner som det gør nu, det ska' helst være godt vejr på Vestkysten – så jeg hygger mig her hjemme, men ka’ i løbet af kort tid være klar igen til at køre – jeg ser tiden an.

Det blev ikke til mere den sommer - vejrudsigten blev ved med at love byger og blæst - op til hård kuling - overvejede at køre til Diernæs øst for Haderslev, men det blev ikke til noget - så alt i alt en lidt skuffende sommer - den satte rekord i nedbør ! - øv øv og atter øv !